Prothesen

Wij maken op maat gemaakte prothesen met moderne materialen en technieken. Zo helpen wij u zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren.

BRINK ORTHOPEDIE helpt u met speciaal voor u op maat gemaakte beenprothesen

PROTHESEN
Een prothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat de functie van een ontbrekend lichaamsdeel overneemt.
Het gebruik van een prothese maakt het mogelijk om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren.

BRINK ORTHOPEDIE MAAKT VRIJWEL ALLE SOORTEN BEENPROTHESEN
Bij het maken van prothesen maken we gebruik van moderne materialen en technieken. Zo wordt het een duurzaam product dat zo optimaal mogelijk past.

Wanneer een prothese een gewrichtsmechanisme heeft, zijn daarvoor verschillende technieken beschikbaar: mechanisch, pneumatisch, hydraulisch of elektronisch.
Sommige gewrichtsmechanismen zijn zelfs computergestuurd.

Een beenprothese of kunstbeen is een orthopedische voorziening welke is samengesteld uit meerdere onderdelen of componenten, bedoeld om in functie, gebruik of uiterlijk een oorspronkelijk been of een gedeelte er van te vervangen. Een beenprothese kan hiermee de gebruiker gedeeltelijk het verlies aan mobiliteit doen opheffen en eventueel een opvallender uiterlijk teruggeven. Het geheel of gedeeltelijk gemis van een been kan meerdere reden hebben waaronder; vaatziekte, kanker, posttraumatische dystrofie of een trauma.

U bent waarschijnlijk op zoek naar een goede beenprothese. Een prothese die ervoor zorgt dat u uw dagelijkse bezigheden weer zonder al teveel moeite uit kunt voeren en die past bij uw wensen en mogelijkheden. U kunt bij ons terecht voor alle soorten beenprothesen.
De keuze voor het eerste model prothese en de gebruikte componenten hiervan wordt bepaald door een team van revalidatiearts, fysiotherapeut en orthopedisch instrumentmaker, in nauw overleg met de gebruiker. De gebruiker geeft aan wat zijn wensen zijn met betrekking tot toekomstige mobiliteit, beweging en sport beoefening. De technische geschiktheid van de componenten, de (toekomstige) mogelijkheden en beperkingen van de gebruiker en de vergoedingen van de zorgverzekeraar zijn elementen die de keuze in opbouw van de prothese bepalen.

Vergoeding vanuit de basisverzekering
Een beenprothese wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar deze komt wel ten laste van uw eigen risico. Hiervoor is wel een uitgebreide medische verklaring van uw specialist nodig. Soms worden speciale uitvoeringen niet vergoed en heb je vooraf toestemming nodig van je zorgverzekeraar. De technici van Brink orthopedie kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Tevens kunnen zij u vanuit een ruim aanbod prothese onderdelen voorzien van de juiste voorziening die het beste past bij uw leefomstandigheden.

prothesen brink

Naar boven