Steunkousen

Elastische kousen bieden uitkomst bij kramp, pijn, jeuk of vermoeidheid in benen en armen.
De oorzaak van deze klachten ligt vaak in circulatiestoornissen in de bloedvaten of lymfen.

Vaak zijn er in eerste instantie geen zichtbare kenmerken, maar uiteindelijk kunnen de klachten leiden tot spataderen of oedeem. Dat proces is met elastische kousen in veel gevallen te remmen of te stoppen.

BRINK ORTHOPEDIE HELPT U MET EEN PASSENDE KOUS

Brink Orthopedie levert elastische kousen op maat en biedt een ruime keuze in confectie kousen van alle toonaangevende merken.
Afhankelijk van de genomen maat of diagnose adviseren we u kousen met naad, zogenaamde vlakbreikousen of zonder naad, rondbreikousen.
Elastische kousen regelen de drukverdeling en moeten daarom goed afgestemd zijn op de vorm van uw benen of armen.

In een aantal gevallen is het mogelijk om de kousen in een kleur te leveren. Of dat in uw geval mogelijk is, kunt u overleggen met de bandagist die bij u de kousen aanmeet.

Way zijn steunkousen precies?
Steunkousen zijn therapeutisch elastische kousen die ondersteuning en druk geven op uw benen. Deze druk is het hoogst bij de enkel en is aflopend naar boven toe. Hierdoor wordt uw bloedsomloop verbeterd. Elastische kousen duwen het bloed omhoog richting het hart. De afvoer van bloed in uw onderbenen wordt zo weer voorzien van voeding en zuurstof. Overtollig vocht dat zich heeft opgehoopt kan bij voldoende druk weer worden afgevoerd zodat zwellingen zullen afnemen.

Een steunkous bevordert niet alleen uw gezondheid maar voelt ook zeer comfortabel aan en ze zien er tegenwoordig uit als normale kousen. Of het nu is bij het beoefenen van uw sport, tijdens het reizen, als u last heeft van vermoeide en opgezwollen benen of gewoon preventief om de benen gezond te houden. De kousen specialisten van Brink orthopedie kunnen kiezen uit verschillende leveranciers en op advies van de arts in verschillende lengtes. Zij zullen hun expertise gebruiken om voor u een zo goed mogelijke voorziening te leveren. Er zijn veel verschillende soorten kousen. Afhankelijk van de gebruiker kunnen zij de beste keuze voor u maken.

Worden steukousen vergoed?
Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit de basisverzekering en komen ten laste van uw eigen risico. Hiervoor is wel een medische verklaring nodig van uw arts of specialist noodzakelijk. In veel gevallen krijgt u twee stuks of twee paar steunkousen per 12 of 14 maanden, dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Brink orthopedie heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar of doe de “vergoeding checker”.

Aan- en uittrekhulp
Sommige aan- en uittrekhulpen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als u in aanmerking wilt komen voor een dergelijke voorziening heeft u een voorschrift nodig van uw arts of specialist. De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. De kousen specialisten van Brink orthopedie kunnen u van goed advies voorzien en u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u vragen? Kijk dan eens hier op onze 'meest gestelde vragen' over steunkousen.

kousen aantrekken brink orthopedie

Naar boven