Steunzolen

Een steunzool is een losse inlegzool, die de voeten extra steun geeft of in een betere positie dwingt.
Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de plaatsing van de voeten.
Vaak blijkt dat pijn, in de voeten, maar ook elders in het lichaam, is te verminderen met steunzolen!

BRINK ORTHOPEDIE HELPT U TEGEN (PIJN)KLACHTEN

Hoe helpen steunzolen
Een steunzool is een losse inlegzool, die de voeten extra steun geeft of in een betere positie dwingt. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorsprong in de plaatsing van de voeten. Vaak blijkt dan ook dat pijn, in de voeten, maar ook op andere plaatsen in het lichaam, te verminderen is met steunzolen.

Het meest bekend is het gebruik van steunzolen bij platvoeten. Maar ook mensen met andere pijnklachten, zowel in de voet als op andere plaatsen in het lichaam, kunnen er veel baat bij hebben. Steunzolen zorgen voor een betere drukverdeling en ontlasten bepaalde delen van de voet van druk. In bepaalde gevallen kunnen sporters daardoor ook beter presteren met steunzolen. Steunzolen kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals leer, kurk of kunststof. Deze kunnen worden ingezet voor verschillende doelen. Door verschillende materialen te gebruiken is er veel variatie in maten en modellen mogelijk. Er zijn bijvoorbeeld halve en hele zolen en zogenaamde kuipzolen. steunzolen kunnen in uw normale confectieschoenen gedragen worden.

Steunzolen zijn persoonlijk
Steunzolen zijn erg persoonlijk en moeten precies op uw voeten worden toegesneden. Daarom maakt Brink Orthopedie uw steunzolen op maat in hun eigen orthopedische instrumentmakerij. We maken ze van materialen die het meest geschikt zijn voor uw specifieke omstandigheden en voorkeur. Voor de aanschaf van steunzolen maken we graag een afspraak. Op die manier kunnen we u goed informeren en adviseren.

Steunzolen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. De kosten voor steunzolen bedraagt op dit moment € 165-, deze prijs is inclusief alle afspraken die nodig zijn om uw steunzolen naar wens te maken. Brink Orthopedie brengt de kosten bij u in rekening. Heeft u een aanvullende verzekering, dan kunt u voor een vergoeding van (een deel van) de kosten in aanmerking komen. Controleer hiervoor uw polisvoorwaarden. Brink orthopedie is SEMH erkend leverancier. Wij adviseren u voor de exacte procedure van uw zorgverzekeraar uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Levertijd
De levertijd voor steunzolen is ongeveer 1 week.

Garantie
De garantie op de pasvorm van de steunzolen is 3 maanden.

Buiten de garantie valt:

  • Normale slijtage
  • Onzorgvuldig gebruik van de steunzolen
  • Pasvormproblemen als gevolg van veranderingen in de voet die gedurende de garantieperiode zijn ontstaan

Naar boven