Sportbraces

Een sportbrace is een hulpmiddel om een gewricht (bijvoorbeeld een knie) te stabiliseren. U gebruikt een sportbrace bij een blessure (een sporter wil zo snel mogelijk van de blessure afzijn), ter preventie (ter verkoming van letsel indien de gewrichtsstructuur (nog) niet optimaal is) en bij overbelasting.

BRINK ORTHOPEDIE HELPT OM WEER TE SPORTEN

Wanneer een sportbrace te gebruiken?

Bij een blessure
Een geblesseerde sporter wil niet alleen zo snel mogelijk van zijn blessure af zijn, hij wil graag zo snel mogelijk terugkeren op het veld of de baan. In de begeleiding van een zorgprofessional is een sportbrace een zeer effectief hulpmiddel om te gebruiken.

Ter preventie
Als de blessure vrijwel of geheel is genezen willen sporters alles in het werk stellen om snel weer aan de slag te kunnen. Op zo een moment is de aangedane gewrichtsstructuur nog geruime tijd niet optimaal. Om te voorkomen dat er snel weer letsel optreed kan het raadzaam zijn om een brace te gaan gebruiken ter bescherming.

Bij overbelasting
Veel blessures ontstaan vaak door te veel, te zwaar of te onregelmatig te sporten. Ook een verkeerde houding of techniek kan veel blessures opleveren. Bij veel overbelastings problemen als een jumper knee of een tennisarm, is de peesaanhechting geïrriteerd of zelfs ontstoken. Een brace kan het ontstoken deel ontlasten waardoor pijn verminderd.

orthese knie brink orthopedie

Bekijk de diverse sportbraces

Naar boven